2014-05-07

Hemmagjord müsli och torkade äppelskivor

Så igår höll jag på hela dagen (nästan i alla fall) med att göra hemmagjord granola-müsli och torkade äppelskivor. Att göra müslin tar inte så lång tid utan att det är torka frukt som tar minst fem timmar(!). Till müslin behöver man:


  • Havregryn
  • Linfrön
  • Skalade sesamfrön
  • Vetegroddar
  • Vatten
  • Honung
Det du gör är att du blandar ihop torrvarorna (man kan ha andra också men det här var vad vi hade hemma). Sen tillsätter du lite vatten så att det klibbar ihop sig lite men inte så mycket så att det blir en gröt av det hela. Sen ringlar man på lite honung och rör om. Sprid ut müslin på en plåt med bakplåtspapper och ha in det i mitten av ugnen (225 grader) i några minuter. Det kan variera mellan 5-10 min så det gäller att man har lite koll. När den har fått lite färg och blivit krispig så är den klar.


Sen gjorde jag torkade äppelskivor som man kan ha i müslin tillsammans med lite kanel så får man en super god variation.


Såg att den här inte blivit publicerad så nu får ni den i efterskott. Men det gör ju inget :)